1 min read

Ironman Maastricht 5150

Podiumplaats

Vandaag stond de IRONMAN 5150 (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) in Maastricht op het programma. Joost Somsen en Evert Scheltinga stonden aan de start. Daan Schouten en Diederik Scheltinga moesten helaas afhaken. Na een goede voorbereiding op de zaterdag was het vandaag dan eindelijk zover. Er kon weer eens echt in een (niet stayer wedstrijd, alhoewel..) gestreden worden. Na het zwemmen zaten Joost en Evert in de achtervolgende groep op de 2 koplopers. Joost had ’s morgens aan het ontbijt al gezegd dat op de Mescherberg de kansen lagen om het verschil te maken. En zo gebeurde het ook, hij reed daar alleen naar de kop en ging erop en over en fietste ruim 20 kilometer alleen naar de wisselzone.

Daar kwam hij met 50 seconden voorsprong op teamgenoot Evert Scheltinga aan. Met nog 3,5 kilometer te gaan op het loopparcours ging het mis en kwam Joost de man met de hamer tegen. Daar werd hij door de winnaar Youri Keulen voorbijgelopen. Net voor de finish kwam ook nog de Zuid-Afrikaanse Jamie Riddle hem voorbij. Zo werd Joost knap derde! Super knap als 21e jarige het complete deelnemersveld je wil kan opleggen door een ijzersterke fietsrit met een gemiddelde van 44 km per uur.

 

Evert de man van de lange adem kwam uiteindelijk toch op gang en werd ook verdienstelijk 5e vandaag. Na een mooi weekend in Maastricht waar wij de organisatie echt dankbaar voor zijn is het toch weer einde seizoen.